BIGUANEL CHARMETTE

"LEMPI"

Synt. 3.6.2018

Isä: C.I.B, FI & SE & EE & LV & BY MVA Yarracitta Hermannin Herttua
Emä: FI MVA Sini-Minin Valentine

» Sukutaulu

Lempin sukutaulusta löytyy doberman risteytyslinjaa isän puolelta.

Terveys:

Perusterve

Lonkat A/A

Terveet silmät (tutk. 20.4.20)

Sydänkuuntelu normaali - ei sivuääniä (20.4.20)

Oikea täysi purenta

Ei rokotusoireita

Ei allergioita

Toinen korvalehden kärki vuotanut kertaalleen 1.5 v iässä

vWD N/N - perimä ja MDD

Diluutio DD - perimä

MyDogDNA terveyspassi, perimän terveysindeksi 97- tulokset


Näyttelystä JUN ERI

Säkäkork. 47 cm, paino 16 kg

Lempi on kiltti, erittäin fiksu, pinseriksi rauhallinen, hyvin viisas ja hassunhauska persoona. Se on sairaalloisen ahne possu, jolle kelpaa kaikki syötävä (ja juotava). Se on todellinen laumasielu joka tulee mukisematta toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta puolensa kyllä pitää jos tarve. Lemmy tykkää tonkia ja haistella pihalla erilaisia jälkiä seuraten, mutta varsinaista riistaviettiä sillä ei ole ilmennyt. Vahtiviettiä löytyy kyllä, sopivassa määrin.

Lempi nukkuu lähes aina katollaan, mielellään pitkään ja peitto päällä. Samoin kynsiä leikatessa se yl heittäytyy omatoimisesti lattialle selälleen röllöttämään, mutta koittaa kyllä ohjata toimenpidettä tarvittaessa.
Suihkussa käynti on Lempin mielestä aina ollut suorastaan mukavaa ja lämpimässä vedessä uiminen myös, ensi järkytyksen jälkeen, jolloin se istui päälläni kun uin. Lopulta uiminen olikin niin kivaa että se oli viimeinen vedessä. Kylmästä ja vesisateesta Lempi ei pinserimäiseen tyyliin välitä. Pieni tihkusade ei sitä kuitenkaan yl häiritse. Toinen korvalehden kärki kuivui ja vuoti kertaalleen 1.5 vuotiaana, mutta parani nopeasti Vetramil voiteella (ja lopetettiin kalapohjaisen ruuan antaminen, johon juuri oltiin vaihdettu). Muutoin ei ole rasvoja tarvittu.
Lempin kanssa on tähän mennessä harrastettu perustottelevaisuus koulutusta ja agilityn alkeita. Seuraavaksi aloitetaan rally-toko. Näyttelyssä ollaan tähän mennessä käyty pari kertaa junnuluokassa tuloksena EH ja ERI.