BIGUANEL CHARMETTE

"LEMPI"

Synt. 3.6.2018

Isä: C.I.B, FI & SE & EE & LV & BY MVA Yarracitta Hermannin Herttua (terveet silmät 7 v, lonkat A)
Emä: FI MVA Sini-Minin Valentine (terveet silmät 8.5 v, lonkat A)

» Sukutaulu

Lempin sukutaulusta löytyy doberman risteytyslinjaa isän puolelta.

Terveys:

Perusterve

Lonkat A/A

Terveet silmät 4/2020,

Distichiasis - ylimääräinen ripsi 3/2021

Sydänkuuntelu normaali - ei sivuääniä (4/2020)

Oikea täysi purenta

Ei rokotusoireita

Toinen korvalehden kärki vuotanut 1,5 v iässä

vWD N/N - perimä ja MDD

Diluutio DD - perimä

MyDogDNA terveyspassi, perimän terveysindeksi 97- tulokset

Näyttelystä JUN ERI

Säkäkork. 47 cm, paino 17 kg

Kantaa black&tan väriä

Biguanel G-pentueen emä

Lempi on kiltti, erittäin fiksu, pinseriksi rauhallinen, hyvin viisas ja hassunhauska persoona. Se on sairaalloisen ahne possu, jolle kelpaa kaikki syötävä (ja juotava). Se on todellinen laumasielu joka tulee mukisematta toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta puolensa kyllä pitää jos tarve. Lemmy tykkää tonkia ja haistella pihalla erilaisia jälkiä seuraten, mutta varsinaista riistaviettiä sillä ei ole ilmennyt. Vahtiviettiä löytyy kyllä sopivassa määrin.

Lempi nukkuu lähes aina katollaan, mielellään pitkään ja peitto päällä.
Suihkussa käynti on Lempin mielestä aina ollut suorastaan mukavaa ja lämpimässä vedessä uiminen myös, ensi järkytyksen jälkeen, jolloin se istui päälläni kun uin. Lopulta uiminen olikin niin kivaa että se oli viimeinen vedessä. Kylmästä ja vesisateesta Lempi ei pinserimäiseen tyyliin välitä. Pieni tihkusade ei sitä kuitenkaan yl häiritse. Toinen korvalehden kärki kuivui ja vuoti 1.5 vuotiaana, mutta parani nopeasti Vetramil voiteella (ja lopetettiin kalapohjaisen ruuan antaminen, johon juuri oltiin vaihdettu), korvalehden kärkeen tullut lovi kasvoi nopeasti umpeen eikä korvasta huomaa siinä mitään koskaan olleenkaan.
Lempin kanssa on tähän mennessä harrastettu perustottelevaisuus koulutusta ja agilityn alkeita. Näyttelyssä ollaan käyty pari kertaa junnuluokassa tuloksena EH ja ERI.