BIGUANEL BERNADETTE
"Tihku"

Synt. 22.5.2016

Isä: C.I.B & FI & EE & LV MVA Duvinal Velior Vitus
Emä: FI MVA Sini-Minin Valentine

Kasv. ja om. Sonja Särkkä

Terveys:

Erinomainen perusterveys tähän mennessä (lähes 6 v)

Silmät terveet 5,5 vuotiaana 19.10.21 (ylimääräinen ripsi ~ distichiasis 2019, terveet silmät 2018)

Lonkat C - matalat lonkkamaljat

Viral. sydänkuuntelu normaali - ei sivuääniä

Ei rokotusoireita, ei myöskään sisaruksilla (7 kpl)
Oikea täysi purenta

Ei allergioita
Ei korvalehtien vuoto-ongelmia
vWD N/N - vapaa
Diluutio DD - ei periytä haalistumaväriä

MyDogDNA-terveyspassi. Perimän terveysindeksi 99 » Tulokset

Säkäkorkeus 48 cm, paino 17 kg

Näyttelystä SERT & ROP

Biguanel D & F-pentueen erinomainen rento emä.

Luomut astutukset ja synnytykset. Normaalit juoksut 2 x vuodessa. Ei valeraskaus ongelmia.


Sukutaulu

Sukusiitosprosentti kuudella polvella 1.09

Sukutaulusta löytyy doberman risteytyslinjaa isän puolelta.Tihku on reipas, iloinen, sosiaalinen, leikkisä, helppo ja erittäin kiltti tyttö, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Nuorempana se oli välillä kyllä melko itsepäinenkin, mutta enimmäkseen miellyttämishaluinen ja kutsummekin häntä nouseriksi. Tihku on pinseriksi rauhallinen ja osaa olla myös yksinään, vaikka kainalossa toki hyvänä seurakoirana viihtyykin ja on oikea pusumoottori.
Ulkona Tihku juoksee kaiken pienriistan ja lentävän perässä. Nirri lähtee hiiruleilta, linnuilta ym. äkkiä jos kiinni saa ja useinmiten saakin. Kelpo rottakoira.

Tihku tykkää vedestä ja on myös varsin säänkestävä pinseri. Verrattain paksulla ja karkealla turkilla varustettu. Tihku on aina valmis kaikkeen ja kaikkiruokainen ahmatti. Todella ahne, mutta myös lelupalkka on mieluinen.
Allergioita ei ole ilmennyt millekään ja korvalehtien kärjet ovat pysyneet ehjinä, ilman rasvoja.
Sohvalla ym. Tihku istuu / rötvää kuin ihmiset ja nukkuu useinmiten selällään tai muutoin pitkin pituuttaan koivet suorina. Tihkulla on hauska tapa istua röllöttää ja tuijottaa muita arvostelevasti "päästä varpaisiin". Sillä on myös "rytmi veressä" ja innoissaan jytää niin että ihme ettei pää ja häntä irtoa. Mitkä muuvit...! Koiratanssi olisikin lajina omiaan Tihkulille.
Tihku on todellinen laumasielu joka tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Pentuja se rakastaa äitinsä tavoin yli kaiken ja on kova leikkimään niiden kanssa. Ihanan helppo ja tasainen ilopilleri.

Tihkun kanssa on tähän mennessä harrastettu hieman tokoa ja jäljestystä sekä käyty rally-tokon alkeiskurssi. Seuraavaksi aloitetaan nose work.